INSTÄLLT: Torvkåtornas torvkåta. Nils-Henrik Sikku och Katarina Pirak Sikku

Foto: Carl-Johan Utsi

Länk till information om varför detta evenemang är inställt.
I den nyutgivna boken Torvkåtornas torvkåta och renägarinnan från Skåne (KulaCultura Publishing – Sámi girjelágádus, 2020) möter Nils-Henrik Sikku och Katarina Pirak Sikku familjen Walkeapää och återger deras kärlek och strävan att skapa ett hem. Är det möjligt att bygga den finaste, mest funktionella och imponerande torvkåtan i Änonjálbme? Boken är författarnas första gemensamma och är ett projekt som förenar Nils-Henrik Sikkus känsla för ordet och Katarina Pirak Sikkus kärlek till konst och arkitektur. Med text och bild berättar de om Sápmis improvisationskonst och kärlek för detaljer men också om rasistiska regelverk som begränsar samernas rörelseutrymme och valfrihet.

Samarbetspartners är Sensus Studieförbund Stockholm Gotland och författarföreningen Tjállegoahte.

PS. Du kan här beställa en signerad bok för leverans på evenemangsdagen.

Evenemanget går inte att boka längre
  • Torkel Knutssonsgatan 39

Event Schedule Details